2014/05/09

KARAMELLIZÁLT DIÓ CSEMEGE

Már egy ideje nem volt Nyamis bejegyzés. Nemrég egy igazán egyszerű, ám nagyon ízletes nassolni való receptjét kaparintottam meg, amit most szeretnék Nektek bemutatni. 5 deka dió, egy evőkanál vaj és 3 evőkanál cukorból állítható össze ez a kis adag csoda. :)




A diót néhány percig vízben kell forrtyogni hagyni, amíg a víz színe világos barnává változik.


Ezután le kell szűrni, majd a 3 evőkanál cukorba kell forgatni a lecsepegtetett diószemeket.


Zsírpapírra, alufóliára vagy papírtörlőre szétterítve két órán át kell szárítani a cukrozott diókat.


A vajat fel kell hevíteni egy serpenyőben, majd rászórni az összes cukrozott diót.


A karamellizált dió akkor tökéletes, ha az alábbi képen látható barnás színűre vált a cukor.


Egyenként szétválogatva kell újra szétteríteni a diószemeket, hogy a kihűlés ideje alatt ne tapadjanak össze.


Ha olyan szerencsések vagytok, mint én, akkor egy kiskutya formájú karamellizált diót is alkothattok véletlenül.:)
 (fenti képen látható)


A vajas cukorral körülölelt dió így néz ki félbe harapva. :):P

Hogy tetszett ez a recept?:)


2 megjegyzés:

  1. Hát ez brutálisan jól néz ki *_*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, és az íze is brutálisan jó! Csak egy baj van vele, hogy egy szempillantás alatt eltűnik a tálkából. :D:P

      Törlés